SİVAS / YILDIZELİ - Yavu Fahrettin Arar Anadolu Lisesi

MART AYI OKUMA FAALİYETİ OYUN KODLAMA ETKİNLİĞİ

Okulumuzda her ay yapılan Okuma Faaliyeti kapsamında Mart ayında Peyami SAFA'nın yazdığı Dokuzuncu Hariciye Koğuşu kitabı Bilişim Teknolojileri bölümü öğrencileri tarafından okundu.

Öğrencilerin bir kısmı kitabın konusu, yazarı, kişiler, zaman ve mekan gibi özelliklerin yer aldığı adam asmaca oyununu  csharp dilinde Visual Studio ortamında yazdılar.

Kitap okuyan diğer öğrenciler ise geliştirilen oyunu oynayarak kitap ile ilgili bilgilerini pekiştirdiler. Oyunu başlatan öğrenciye soru sorulur. Doğru cevap verildiğinde öğrenci sonraki sorularla karşılaşır. Soruya verilen her yanlış cevap için adam asmaca oyunundaki çizgiler çizilir. Adam asmaca şekli tamamlandığında soru cevaplama hakkı biter.

Oyun günümüz gençlerinin sevdiği uğraşı haline gelmiştir; bir eğitim sistemi içerisinde oyundan yararlanmak şüphesiz kaçınılmazdır. Bizim bu etkinliğimiz ile program yazma eğlenceli hale getirildi ve okunan kitap ile ilgili sorulara öğrenciler yanıtlar vererek öğrenme pekiştirildi. Eksik, yanlış bilinenlerin yerine doğruları öğrenildi.

Emeği geçen Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatma YAZICI'ya ve öğrencilere teşekkür ederiz.

30-03-2022 30-03-2022
Yayın: 30.03.2022 - Güncelleme: 13.04.2022 13:04 - Görüntülenme: 151